Szolgáltatások

A dataxa online szolgáltatások elsődleges célja, hogy valósidejű hozzáférést biztosítson a magyar cégnyilvántartás adatbázisának (OCCR) adataihoz. Ezen alapfeladatán túlmenően, a dataxa online egy sor egyedi szolgáltatást is biztosít, kiegészítve ezzel a Cégbírósági adatbázis lehetőségeit. A dataxa online rendszerben az igénybe vehető szolgáltatásoknál előtérbe helyeztük, egyrészt az alkalmazás közi kommunikáció igen fontos elérhetőségét - ezzel az adatfeldolgozás automatizálásnak lehetőségét biztosítottuk egyedüli szolgáltatóként felhasználóinknak -, másrészt olyan kiegészítő, tájékoztató jellegű információkat is biztosítunk, mely még pontosabb ügyfélellenőrzést tesz lehetővé ügyfeleink számára.

A disztribúciós alaptevékenységünk során a szerződéses partnereink részére hozzáférést biztosítunk az Igazságügyi Minisztérium (IM) által tárolt nyilvánosnak minősülő cégadatbázis - (OCCR) - a dataxa online használatán keresztül. A cégbírósági kiadmányokhoz szükséges adatokat az adatkérés időpontjában, az adott cég illetékes cégbíróságának számítógépes rendszeréből közvetítjük. Így bárki biztos lehet abban, hogy az adott céggel kapcsolatos kiadmányban azok az adatok szerepelnek - a nyilvántartás kiemelt értékét elsődleges adatforrása biztosítja -, amelyek az illetékes cégbíróság számítógépes rendszerében az adatkérés időpontjában rendelkezésre állnak. - A hivatalos dokumentumok legnagyobb része lekérhető elektronikus aláírással (közhiteles) ellátott E-akta formájában is.

A dataxa online rendszer az alapfeladatán túlmenően egy sor saját fejlesztésű kiegészítő információt is biztosít felhasználói számára ezzel egészítve ki a cégnyilvántartás lehetőségeit, olyan megoldásokkal, melyeket más szolgáltató nem biztosít felhasználói részére.

  Dataxa Infoservices Honlaptérkép
Complott